L’Associació Son Quint-Parc natural de Ponent ha denunciat a xarxes socials l’organització d’una cursa de ciclisme BTT (bicicletes de tot terreny) per l’interior del Bosc de Son Quint-Son Muntaner.

Son Quint informa que aquest ecosistema, 10 Ha de bosc de pinar natural que formen el Parc públic municipal de Son Quint-Son Muntaner, no pot suportar aquest tipus d’agressions, proves ciclistes que reuneixen no només als competidors, que ja causen grans danys als camins del bosc, sinó, sobre tot, el públic assistent, que se situa a les voreres del circuit i esclafa la vegetació d’aquest muntanyol.

El 2017 va ser la darrera vegada que l’IME-Ajuntament de Palma va autoritzar una cursa per l’interior del Bosc de Son Quint.

En aquella ocasió va ser l’AV de Son Rapinya la que va denunciar els fets i va aconseguir el compromís, tant de l’IME com de Parcs i Jardins, de no tornar a utilitzar el parc per a aquestes proves esportives.

Un dels problemes afegits, apunta el president de Son Quint, Joan Prats, és la manca de manteniment i de repoblació forestal del Bosc de Son Quint-Son Muntaner: “fa 10 anys que l’ajuntament va rebre aquest Bosc dels urbanitzadors de Son Quint i mai s’hi ha fet cap repoblació ni manteniment seriós. Quan hem proposat realitzar repoblacions forestals, sempre hem topat amb la negativa municipal. La processionaria mata els pins més joves sembrats per la promotora, Grup Arabella, i l’ajuntament es limita a realitzar tasques de neteja del parc infantil del Garrigó de Son Quint. Ara, a més de deixar morir el bosc, se’l remata amb una prova ciclista. Denunciarem els fets a les autoritats mediambientals”, ha comentat Joan Prats.

A partir del 2017 la prova s’ha seguit realitzant per l’interior de la finca de Son Quint, uns terrenys d’alt valor ecològic que l’ajuntament de Palma ha anunciat que adquirirà en breu per ampliar les zones naturals protegides de la ciutat. “Des de Son Quint reclamarem que no es permeti la realització de cap cursa o prova esportiva multitudinària i que comporti l’entrada de grans masses de població que només causen estralls a la vegetacio i al patrimoni”, comenta Prats. A la foto de més abaix podem veure que el circuit de la cursa organitzada el 2019 utilitzava el traçat de la nova variant de La Vileta de la Ruta de la Pedra en Sec, un camí medieval de gran valor patrimonial datat del segle XIII i que està protegit pel municipi de Puigpunyent. No així, en canvi, per l’ajuntament de Palma.

2 thoughts on “Agressió al Bosc de Son Quint”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *