La Federació de Ciclisme ha traçat el circuit per a una carrera de bicicletes tot terreny pel camí Real de Palma a Puigpunyent, un camí protegit datat del segle XIII, ruta de pedra en sec i amb un gran valor patrimonial i mediambiental.

Les fotos que compartim a continuació han estat facilitades pel grup senderista de Son Quint que avui s’ha trobat amb la sorpresa de veure aquests paratges tan sensibles envaïts per la Federació de Ciclisme.

Com es pot comprovar, les senyalitzacions de la cursa no només es limiten a cintes de plàstic sinó que els organitzadors han fixat cartells als arbres amb grampons.

Des de Son Quint anuncien que aquests fets seran denunciats davant les autoritats de Medi Ambient, el Consell de Mallorca i els ajuntaments de Palma, Calvià i Puigpunyent.

Fa pocs dies aquestes administracions presentaven la nova ruta de la pedra en sec on s’ha organitzat la competició, i destacaven els alts valors mediambientals, culturals i paisatgístics de la ruta. Vegeu el vídeo de presentació:

Avui, tanmateix, es permet una prova ciclista tot terreny i multitudinària (es disposa d’autoritzacions?, es demana Son Quint) per damunt del camí milenari.

2 thoughts on “El Camí medieval convertit en circuit”
  1. L’ Arc del Triomf no está nomes a Paris
    Per aquí tenim algúnes sucursals per on se pasen aquests fets i les lleis els que comanden.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *