El Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament de Palma anunciaren a finals de la legislatura passada que invertirien 847.000 euros per reactivar la construcció del Centre de Dia de Son Cigala, un projecte, afirmava la nota de premsa del Govern, paralitzat a l’anterior legislatura.

La consellera de Serveis Socials del Govern, Fina Santiago, i l’aleshores batle de Palma, Antoni Noguera, varen presentar el 21/03/2018 el projecte que permetrà que l’edifici ubicat al carrer Sebel·lí cantonada carrer Florència del barri palmesà de Son Cigala es converteixi en un Centre municipal de Serveis Socials i en un Centre de dia per a persones majors amb dependència.

L’edifici té dues plantes. A la planta baixa s’habilitarà el Centre de Dia i a la primera, el Centre Municipal de Serveis Socials Mestral. Les obres consistiran en rehabilitar les parts deteriorades i en tancar la planta baixa. Recordava la nota de premsa de fa 3 anys que el projecte es va iniciar l’any 2010 i que l’anterior equip de govern el va paralitzar. L’anunci de informava que es renovaran les façanes i s’adequaran les plantes perquè acullin ambdós serveis i s’urbanitzarà la parcel·la. Cada planta té 460 metres quadrats.

Es preveia que el projecte d’execució estigués llest a finals d’abril de 2018 per poder treure’l a licitació l’estiu d’aquell any. D’aquesta manera, les obres podrien començar a finals d’any i estar llestes devers els setembre de 2019.

Reactivació de centres de dia

El nou centre municipal de Serveis Socials de Son Cigala ha de permetre dotar dels serveis socials adequats als barris de Son Cigala, Son Roca, Son Ximelis, Son Rapinya, Son Serra-La Vileta, Son Anglada, Son Llull, Son Flor, Son Moix Negre i Son Peretó els serveis socials. Actualment, els beneficiaris d’aquests barris s’han de desplaçar al Centre municipal de Serveis Socials Mestral, ubicat al barri de Santa Catalina.

Un any després de la data prevista per la posada en servei, s’iniciaven les obres

El mes de setembre de 2020 l’Ajuntament de Palma tornava a anunciar que posava en marxa les obres del centre de serveis socials Mestral, a Son Cigala, i tornava a recordar que es tractava d’un projecte, paralitzat durant anys (havia d’executar-se el 2011), que té un pressupost de 600.000 euros i que havia d’estar finalitzat a mitjans de 2021.

L’alcalde de Palma del nou Govern de Cort, José Hila, l’ara tinent batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la coordinadora general de Benestar, Catalina Maria Trobat, varen visitar el setembre de 2020 les obres en l’edifici i tornaren a recordar que les dependències destinades als serveis socials ocuparan la primera planta i que, en la planta baixa la conselleria de Serveis Socials construirà un centre de dia per a persones majors, amb una capacitat de 30 places.

També recordaven a quines barriades donaria servei el nou equipament, estenent-lo a una població potencial de 68.000 persones que ara també inclourà les barriades de Son Cotoner, Camp d’en Serralta, Es Fortí, Son Dameto; a més de les que ja es preveien el 2018: Son Serra-La Vileta, Son Llull, Son Flor, Son Moix Negre, Son Ximelis, Son Roca, Son Rapinya i Son Peretó. És a dir, la pràctica totalitat del Districte de Ponent ha de ser beneficiària d’aquestes 30 places per a població dependent.

PFP ha visitat avui les obres

PFP ha visitat avui, 4 d’agost de 2021, les obres i ha pogut verificar que gaire bé encara no s’han iniciat. Els veïns dels barris més propers que, com bé va reconèixer el 2018 la Consellera Fina Santiago, són una població envellida i que necessita disposar d’un centre de dia, estan molt molestos amb el retard d’aquestes obres i es demanen quan es posarà definitivament en servei el centre de dia de Son Cigala.

2 thoughts on “El centre de dia que mai s’acaba”
  1. Se terminará aunque no funcione justo en las puertas de las próximas elecciones, esto rasca algunos votos de quienes no ven mas allá..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *