Cort iniciarà enguany el projecte de bulevard i bosc urbà de Sa Riera


VIA: UH. Mónica González Palma 27/06/2021


És el projecte que va aconseguir el major nombre de suports en la convocatòria dels projectes participatius de l’any 2016.


L’Ajuntament de Palma treballa per a iniciar aquest mateix any el projecte que va aconseguir el major nombre de suports ciutadans en la convocatòria dels projectes participatius de l’any 2016 i que des de llavors espera el seu moment, per a desesperació dels veïns. Es tracta de la creació del bulevard i bosc urbà del Parc de sa Riera, una altra de les actuacions que no va arribar a materialitzar-se la passada legislatura ni tampoc ho ha fet en els dos primers anys de l’actual.

L’àmbit d’actuació és l’àrea corresponent a la part oest del Parc de sa Riera i els seus límits, els carrers Joan Dameto i Sínia d’en Gil. El projecte que s’executarà integra fins a tres propostes sol·licitades per entitats veïnals o el Col·lectiu Palma Verd a través dels pressuposts participatius: d’una banda, un corredor verd i la primera fase del futur bosc urbà, amb un pressupost de 250.000 euros; per una altra, un bulevard amb carril bici, amb un cost de 300.000 euros. I finalment, un rocòdrom urbà, pressupostat en 60.000 euros.


Part del projecte es pagarà amb pressupost propi, perquè la partida de pressuposts participatius no és suficient. De fet, ja es compta amb diners del romanent de tresoreria del pressupost del passat exercici. La regidora d’Infraestructures, Angélica Pastor, admet, no obstant això, que el projecte s’executarà per fases. «Així podrem adaptar el pressupost a aquestes fases, perquè evidentment no tenim capacitat ni econòmica ni tècnica per a executar tot d’una vegada», detalla.


L’objectiu, explica Pastor, «és que les obres comencin enguany amb el moviment de terres necessari per a la realització dels murs de contenció per a la intervenció en la part del carrer Joan Dameto».
Les actuacions que es pretenen realitzar estan enfocades a millorar la connexió del parc de Son Dameto amb la plaça Barcelona, incloent un carril bici i ampliant la vorera, establint un bulevard al carrer de la Sínia d’en Gil que servirà de mirador cap al Parc de sa Riera, aprofitant els desnivells del terreny existents.
D’altra banda, es proposa plantar més d’un miler d’arbres, començant per l’amfiteatre natural i continuant fins al límit sud, creant un bosc urbà. També està previst crear una àrea de jocs infantils amb diferents elements que serviran com a connexió entre el passeig i el bosc urbà.


Es contemplen també unes rampes que connectaran el bulevard amb el parc, que seran el més accessibles possible. A més se substituiran els murs actuals per uns de contenció, més estètics i estructuralment millors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *