CALVIÀ CONTRIBUEIX EN L’ADQUISICIÓ D’UN SISTEMA DE CALEFACCIÓ PER A L’ORFENAT DEL CENTRE REGIONAL DE KHÀRKIV

La donació s’ha fet a través d’una subvenció a l’Associació mallorquina d’ajuda als refugiats d’Ucraïna (Amar Ucraïna)

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha signat un conveni amb la presidenta de l’Associació mallorquina d?ajuda als refugiats d’Ucraïna (Amar Ucraïna), Anastasia Kvach, per l’entrega de 18.000 euros de la partida destinada Cooperació Internacional, per a l’adquisisció d’un sistema de calefacció per a l’orfenat del centre regional de Khàrkiv.

Aquesta actuació forma part d’un dels projectes de l’Associació a petició dels orfenats d’Ucraïna, que és el de subministrar de tres sistemes de calefacció: un per al Centre educatiu i de rehabilitació Solobovets, que pertany al Consell Regional de Khmelnytskyi; un per a la Llar d’infants número 2 de la Ciutat de Khàrkiv, que ha estat transferit a la regió d’Ivanofranskivsk, a la ciutat de Vorokhta, i un tercer, que és el que s’ha adquirit amb l’Ajuda de l’Ajuntament de Calvià, per al Centre Regional de Khàrkiv per al suport social d’infants i famílies “Harmony”, que ara es troba situat provisionalment en el poble de Baliv-Pidhirnyi.

Aquesta és la tercera cooperació internacional que fa l’Ajuntament de Calvià amb Ucraïna, després de l’aportació de 10.000 euros que va fer a través del Fons Mallorquí de Solidaritat, i de 3.000 euros, a través d’UNICEF.

El batle i la presidenta d’AMAR Ucraïna han mantingut una trobada en la què també hi han estat la tinenta de batle de Cohesió Social, Nati Francés; la regidora de Desenvolupament Social, M. Carmen Rojano; la directora general de Desenvolupament Social, Cristina Gamundí, i Joan Prats, membre de l’Associació Son Quint-Parc natural de Ponent, que dóna suport a totes les actuacions d’AMAR Ucraïna.

El transport de les calderes, l’adquirida amb l’ajuda de l’ajuntament i una segona comprada per l’associació, ha anat a càrrec del Govern d’Ucraïna, que ha facilitat un camió de 18 metres que ha recollit les calderes a Barcelona. Posteriorment, s’ha embarcat cap a Palma i ha recollit 44 llits i d’altre material sanitari de l’hospital de Son Dureta, donats per la Conselleria de Salut i Consum de les Illes Balears. També s’ha aprofitat aquest transport per enviar matalassos, tovalloles, encalentidors de peus i d’altre material de primera necessitat a diferents punts d’Ucraïna. El xofer del camió ha manifestat a PFP que havia acceptat l’encàrrec de transportar l’enviament per zones on ara mateix s’està combatent però on, no obstant, aquest material es necessita de forma peremptòria. “Tenim ferits ajeguts en terra per manca de llits”, ens ha contat.

L’objectiu d’AMAR Ucraïna per al 2023 serà el de treure 100 llits més de Son Dureta, abans que aquest hospital sigui enderrocat, i aconseguir els mateixos matalassos sanitaris, ja que a Son Dureta ja no n’hi ha mès. També volen adquirir una o dues furgonetes per poder incrementar els enviaments a Ucraïna, ja que fer venir vehicles des d’aquell país s’ha tornat complicat i costós per mor de la guerra.

En aquest sentit, la seva presidenta, Anastasia Kvach, fa una crida a la societat illenca perquè continui ajudant al poble ucraïnés com fins ara, mostrant-se molt agraïda per totes les mostres de suport que han rebut aquest primer any de vida de l’associació.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *