EDITORIAL 27/07/2021. NACE PALMA FORA PORTES

PALMA FORA PORTES és un diari digital i de publicació periòdica en paper -de distribució gratuïta i publicació incerta- dels barris de Ponent de Palma.

PALMA FORA PORTES pretén erigir-se en un diari especialitzat en la difusió d’informacions que siguin d’interès o es generin a les terres de Ponent: Bellver, Cala Major, Camp d’en Serralta, El Terreno, Es Barranc, Es Fortí, Es Jonquet, Gènova, La Bonanova-Porto Pi, La Vileta, Possessions de Ponent, Sa Punta, Sa Teulera, Sant Agustí, Santa Catalina, Son Anglada, Son Armadans, Son Cigala, Son Cotoner, Son Dameto d’Alt, Son Dameto de Baix, Son Dureta, Son Espanyolet, Son Flor, Son Llull, Son Moix blanc, Son Moix negre, Son Pacs, Son Peretó, Son Pisà, Son Quint, Son Rapinya, Son Roca-Son Ximelis, Son Roqueta i Son Serra, Son Vida.

Les publicacions de PALMA FORA PORTES tenen per objectiu informar de tot allò que passa als nostre territori de referència i, per tant, estarem encantats de col·laborar amb entitats i persones que tenguin res a dir amb relació als seus pobles i barris: el seu dia a dia, les seves necessitats, les seves inquietuds i la seva història.

L’objectiu de PALMA FORA PORTES és oferir un mitjà de comunicació local d’una qualitat digna, arrelat al territori i adaptat als nous temps, que contribueixi a dinamitzar els barris, a fomentar la participació ciutadana i el treball en xarxa de totes les persones i organitzacions que estimen el seu entorn i tenen la inquietud de servir a la seva comunitat de forma altruista.

PALMA FORA PORTES vol ser també una eina per a la preservació de la història local, amb capacitat per a subministrar informació valuosa per a enfocaments més globals i per a oferir idees i presentar projectes i enfocaments que puguin contribuir, des de la microhistòria, a la millora de la vida de la nostra societat.

PALMA FORA PORTES s’escriu en català. És la nostra decisió i esperem que això es percebi amb la mateixa normalitat amb que s’accepta l’existència de mitjans de comunicació que han triat altres llengües per a parlar de la nostra terra. No tindria cap sentit, a més, que PALMA FORA PORTES es fes en una altra llengua que no sigui la catalana atès que a la nostra ciutat ja existeixen prou mitjans de comunicació en llengua castellana; i si hi ha una necessitat clara és la de disposar de més mitjans de comunicació en la nostra llengua.

La denominació PALMA FORA PORTES és una expressió prou coneguda a Palma perquè durant segles va ser utilitzada per a referir-se als nuclis de població de més enllà de les portes de les murades renaixentistes, unes murades que varen ser derruïdes l’any 1902 per donar pas a les actuals avingudes. Per extensió, avui es fa servir per a referir-se tant a l’eixample de Palma com a la seva perifèria. L’adoptem com a nostra per considerar que expressa amb claredat la finalitat del nostre digital. Com sempre, tots els encerts seran atribuïbles als nostres col·laboradors i els errors responsabilitat exclusiva dels creadors d’aquest projecte.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *