L’Ajuntament de Palma executa els horts de Son Flor sense respectar l’entorn patrimonial

El Departament de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Palma, dirigit amb mà de ferro per la seva responsable, la regidora Angèlica Pastor, continua a bon ritme les obres que han fet malbé l’entorn paisatgístic i patrimonial de les cases de Son Flor.

La possessió de Son Flor estan documentades al document “Estims” de l’any 1685 (Gaspar Valero, Els noms de Fora Porta de la Ciutat de Mallorca) i ja apareix en el mapa del Cardenal Despuig (1784) entre “Refal”, Ca l’Ardiaca i Son Moix. És propietat de l’Ajuntament de Palma que la té catalogada com a element patrimonial protegit, si bé a la fitxa del catàleg no s’esmenta la seva antiguitat què, com hem vist, és bona de trobar amb una simple recerca de la documentació existent a qualsevol biblioteca pública de Palma.

PFP ha consultat diverses persones, professionals de la jardineria, ens han indicat que aquesta “sembrada” de tela asfàltica i de pedres era completament innecessària i que només es pot justificar des del punt de vista d’encarir un pressupost d’obra amb partides de material que un hort urbà no necessita. Manel, un dels professionals consultats, ironitza: “han llançat tones de pedres damunt bona terra. Ja que hi són perquè no encimenten els carrers. Els que han construït aquests horts no han vist un hort en la seva vida”, comenta indignat.

PFP ja va informar en el seu moment de la denúncia que havia presentat l’Associació Son Quint-Parc natural de Ponent dia 15 de desembre de 2021, una denúncia, segons ens indiquen els responsables d’aquesta entitat, que no ha rebut a dia d’avui, dos mesos després, cap resposta per part de l’ajuntament de Palma, només paraules de menyspreu de la regidora responsable, Angélica Pastor, en fòrums on s’assegura que no hi podrà haver rèplica: «Este proyecto tiene el apoyo de la federación de vecinos de Palma, además de la asociación de Son Roca, Es Fortí, Son Rapinya y Son Cotoner. Frente a la oposición que expresa una sola persona. Son casetas de aperos para que la gente deje sus herramientas para poder trabajar en los huertos. Todo se ajusta a la legalidad, como no podía ser de otra manera», va manifestar Pastor al Diario de Mallorca tres dies després d’haver-se presentat la denúncia de Son Quint.

«Crida l’atenció que aquesta senyora, cada vegada que ha de defensar un dels seus desgavells, s’envolta les mateixes entitats, totes afins per un motiu inconfessable o l’altre, als partits que governen actualment a Palma, convidant-les als actes públics, deixant de convidar aquelles entitats del Districte de Ponent que ella considera que no li són favorables, un fet que denunciarem en la pròxima reunió del Consell Territorial de Districte. Especialment vergonyosa per reiterada, està essent l’actitud de la Federació d’Associacions de Veïns de Palma i de la seva actual presidenta, que es dedica a socórrer tots els projectes del Departament d’Infraestructures, hi estiguin o no d’acord els veïns que diu defensar, com ha estat el cas, també recent, del Parc d’Aventura de Bellver, en el qual es va manifestar favorable a la intervenció municipal estant-hi en contra una de les seves sòcies, l’AV del Terreno. És lamentable que entitats que diuen defensar interessos ciutadans no siguin altra cosa que corretges de transmissió de les polítiques i de les consignes dels partits polítics que en l’actualitat governen a Cort», es lamenta Joan Prats, president de Son Quint.

Foto: Diario de Mallorca. B. Ramon.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *