El passat mes de març de 2023 el BOIB publicava l’anunci de subhasta de diversos solars municipals, la majoria situats al Bosc de Son Vida, parc públic municipal. Només se n’han venut dos.

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Palma, en sessió que tingué lloc en data 15 de març de 2023, adoptà l’acord de vendre en subhasta pública 16 solars i 1 parcel·la rústica (17 lots) que formen part de l’inventari del patrimoni municipal del sòl, béns de l’Ajuntament de Palma, amb la finalitat, s’afirma en l’acord de la Junta de Govern, “d’aconseguir ingressos amb destí a la promoció i adquisició d’habitatges de protecció oficial o altres règims de protecció pública.”

L’associació Son Quint va denunciar que 13 d’aquests suposats solars no són altra cosa que una part molt valuosa de l’entorn natural de Sa Coma Fosca, avui Bosc de Son Vida -parc municipal-. Es tracta d’un paratge d’un valor natural, paisatgístic i patrimonial innegables, atès que en aquesta zona podem trobar, a més del naixement d’un dels afluents del torrent de Sant Magí, diversos forns de calç. Però el que més destaca d’aquesta zona són les fonts de Son Vida i de Sa Coma Fosca, una font de vena la primera i de mina la segona. Totes dues situades en l’espai municipal protegit.

Sa Coma Fosca (Bosc de Son Vida)
Font de sa Coma Fosca (font de mina)
Font de Son Vida (font de vena)

PFP ha confirmat, revisant la documentació municipal, que la subhasta no va anar com l’ajuntament esperava. Dels 17 lots només se n’han adjudicat dos, precisament en la zona de Sa Coma Fosca de Son Vida. Ningú s’ha interessat per la resta de solars.

Consultada Son Quint al respecte, ens indiquen que el fracàs de la subhasta hauria de servir a l’ajuntament per rectificar i ampliar el Bosc de Son Vida amb la superfície d’aquests solars que ja formen part inseparable d’aquest espai natural.

En les infografies que oferim a continuació, trobareu un resum d’aquesta operació immobiliària de l’ajuntament que ha acabat en no res.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *