Dia 22 de juliol l’ajuntament ha licitat el contracte d’obres de conservació de vials, camins rurals, solars i torrents de Palma per 18 milions d’euros.

Segons especifiquen els plecs del contracte, l’objecte d’aquesta comanda és la realització de “treballs de conservació, reparació, reforma i millora dels paviments i infraestructures municipals en vials, camins i espais lliures públics, la gestió directa dels quals sigui competència l’Àrea d’Infraestructures i Accessibilitat, així com la neteja i desbrossament de matèria vegetal i cunetes en camins rurals, espais lliures públics no ordenats i solars municipals del terme municipal de Palma, fossats interiors i exteriors del castell de Bellver, així com el tancament de solars municipals”.

Així mateix, s’incorporen a aquests treballs les actuacions de neteja, conservació i adequació dels llits dels trams de torrents que discorren pel terme de Palma, una reivindicació històrica de les entitats ciutadanes de Palma.

Cort incorpora la neteja de torrents en aplicació, específica el contracte, de “dues sentències del Tribunal Suprem de 10 de juny de 2014 i 13 de desembre de 2017, que li assignen la responsabilitat de la neteja, conservació i adequació dels llits dels trams de torrents que discorren per zona urbana en el terme municipal de Palma.

Aquest contracte té un pressupost de més de 18 milions d’euros i s’ha d’executar en el termini de dos anys. S’han d’adjudicar 5 lots i es poden presentar ofertes fins dia 16 d’agost de 2021.

El Lot que fa referència al manteniment del Districte de Ponent és el núm. 1, dotat amb poc menys de 5 milions d’euros €.

Els interessats poden consultar la documentació de la licitació en aquest enllaç (premeu sobre la pestanya de licitacions i cercau l’expedient 2021-047-O):

Un contracte polèmic a Ponent

Des de l’Associació Son Quint-Parc Natural de Ponent consideren que la planificació que fa aquest contracte conservació és molt deficient, ja que no té en compte les necessitats reals del districte ni fa cap referència especial a les mesures de protecció dels elements patrimonials que seran objecte d’intervenció, especialment pel que fa als camins rurals i torrents.

El seu president, Joan Prats, considera que no es fa cap referència explícita a quins trams de torrent seran objecte de conservació, ja que l’expressió “torrents que discorren per la zona urbana de Palma” no és prou clara. Tampoc s’inclou en la relació de camins rurals, indica Prats, el reivindicat camí vell de Palma a Puigpunyent, que aviat serà el punt d’entrada de la ciutat en la Ruta de la Pedra en Sec i que forma part de l’ANEI de la Serra de Tramuntana.

El president de Son Quint també considera inacceptable que les actuacions de conservació en l’àmbit del Bosc de Son Quint-Son Muntaner es limitin a una àrea de 297 m2, quan aquest espai natural té una extensió de 100.000 m2. Son Quint exigirà explicacions en el primer Consell de Districte que l’ajuntament convoqui i lamenta que, com sempre, aquests contractes no es debaten amb les entitats ciutadanes abans de publicar-los en el perfil del contractant.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *