L’Ajuntament de Palma ha aprovat el nou Pla estratègic de subvencions de Participació per al període 2022-24.

Per acord de la Junta de Govern del 21 de juliol de 2021, s’han establert les bases que regularan la concessió de subvencions per a les entitats ciutadanes -associacions de veïns- de Palma.

El Departament de Participació ha establert diverses línies de subvencions:

Línia A, de subvenció per a les Federacions d’Associacions de Veïns de Palma, dotada amb 90.000 € anuals.

Línia B, de subvencions per a les Associacions de Veïns de Palma, dotada amb 1.076.667 € anuals.

Línia C, convocatòria dels premis “Rosa Bueno” a la participació ciutadana, dotada amb 10.000 € anuals per als premis a col·lectius, i sense dotació per als premis individuals.

Línia D, de subvencions per a despeses de funcionament d’entitats ciutadanes declarades d’Utilitat Pública Municipal -UPM; dotada amb 100.000 € anuals.

Línia E, premis dels concursos de cartells de la Cavalcada dels Reis i de Carnaval; dotada amb 600 € per al cartell dels reis i de 400 € pel cartell de sa Rua (pel cartell de Sa Rueta no s’estableix cap quantia).

Línia F, premis a les carrosses i comparses que participen a Sa Rua, dotada amb 1.800 € per a les carrosses i amb 1.000 € per a les comparses.

L’Ajuntament de Palma estableix com a objectiu general del pla de subvencions, el foment de la participació ciutadana en el procés de construcció de la comunitat barri i del conjunt de la ciutat a través de les associacions i federacions veïnals.

Com a objectius específics de la convocatòria s’estableixen, entre d’altres els següents:

Objectiu 1: Subvencionar activitats de dinamització de barri, socioculturals i socioeducatives, festives, de sensibilització, etc., així com ajudes al funcionament i la dotació d’equipament.

Objectiu 2: Subvencionar les entitats declarades d’utilitat pública municipal (UPM), en matèria d’infraestructures i equipaments.

En el document aprovat, l’Ajuntament de Palma considera que les entitats ciutadanes constitueixen la base del treball voluntari a les barriades i que, per aquest motiu, aporten un valor afegit als projectes que desenvolupen, faciliten la participació dels ciutadans per la seva proximitat a l’entorn en el qual viuen i s’adapten millor a la realitat social dels territoris. Les seves activitats, conclou l’ajuntament, tenen la capacitat d’integrar sectors socials de població que no són susceptibles de participar ni d’integrar-se en altres àmbits.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *