Convoquen una caminada per reivindicar la titularitat pública del Camí de Puigpunyent

Son Quint ha convocat una caminada reivindicativa per reclamar a l’Ajuntament de Palma que reconegui la titularitat pública del Camí Real de Palma a Puigpunyent.

La lluita per obrir aquest camí als ciutadans de Palma s’inicia el 2017 amb el tancament d’una part d’aquest camí històric per part dels propietaris de la finca de Son Quint. Aquell tancament ja va originar diverses manifestacions i l’Ajuntament de Palma va assumir el compromís de catalogar tots els camins rurals públics del municipi en el nou PGOU que ara s’ha sotmès a informació pública.

La sorpresa de Son Quint ha estat que, en consultar el document CATÀLEG D’ELEMENTS I ESPAIS PROTEGITS, el Camí Real de Puigpunyent és considerat un”camí de ferradura” sense cap més característica ni significació (veg. la pàgina 677 d’aquest document, fitxa 36-31).

Son Quint recorda que la lluita per la preservació d’aquest camí i pel seu reconeixement com a camí públic per part de l’Ajuntament de Palma es va iniciar l’any 2017 amb una sèrie de manifestacions i de protestes de diverses entitats ciutadanes. També es va elaborar, amb la participació de la societat civil i aquestes mateixes entitats, un estudi pormenoritzat que demostrava que el Camí Real de Palma a Puigpunyent és un camí públic i que l’ajuntament l’ha de catalogar i l’ha de protegir.

Una dada significativa és que l’Ajuntament de Puigpunyent sí té reconeguda la titularitat pública d’aquest camí, i que els historiadors més reconeguts de la nostra illa també han deixat palesa la importància d’aquest element patrimonial.

A la vista de com tracta el projecte de nou PGOU de Palma aquest important element patrimonial i cultural de la nostra ciutat, Son Quint ha decidit convocar una marxa reivindicativa per donar a conèixer als ciutadans de Palma el traçat d’aquest camí principal de Mallorca i animar-los a presentar al·legacions per reclamar a l’Ajuntament de Palma la seva protecció i reconeixement com a camí públic.

La marxa reivindicativa tendrà lloc el dijous 20 de gener, amb sortida a les 10 h del matí des de la rotonda dels Quatre Vents de Son Rapinya (coordenades google: 39.590690, 2.605738 ). La marxa recorrerà el tram del Camí que passa pel municipi de Palma i que arriba fins a l’Hostal de Son Marill, punt que marca la frontera entre els municipis de Palma i de Puigpunyent. L’organització prega als participants que arribin al punt d’inici de la caminada a peu, en bici o en bus (línies 7 i 8 de l’EMT), evitant els desplaçaments amb cotxe. També es recomana roba còmoda, sabates de travessia i portar aigua.

Compartiu el cartell a les vostres xarxes socials

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *