Ha presentat escrits a l’Ajuntament i a la Defensora de la Ciutadania exigint la paralització preventiva d’aquesta actuació al Bosc de Bellver fins que es facin públics els informes tècnics

L’Associació Son Quint-Parc Natural de Ponent ha presentat avui per registre una petició a l’Ajuntament de Palma de que aturi preventivament les obres del Parc d’Aventura que s’està construint en el Bosc de Bellver.

Aquesta associació ja va demanar informació del projecte en el mes de setembre, tot d’una que es va saber que l’Ajuntament volia engegar aquesta actuació. Concretament, demanava si els informes tècnics avalaven l’obra d’acord amb els objectius i prioritats que el Pla d’Ús i Gestió del Bosc de Bellver permeten aquesta intervenció.

També va organitzar la marxa reivindicativa “Salvem Bellver”, que va reunir entre 150 i 300 persones, segons les fonts.

Es dona la circumstància que els tècnics municipals venen informant, des de l’any 2016, que el Bosc de Bellver està greument malalt i en perill de desforestació. Ja l’any 2017 varen haver de ser retirats 700 arbres morts amb un contracte d’emergència i ara es necessiten retirar, novament, entre 700 i 1000 arbres més. Per aquest motiu, les prioritats que marca el Pla d’Ús de Bellver van totes dirigides a minimitzar tots els factors que poden contribuir a aquesta desforestació. Pel que fa als parcs infantils, el pla en preveu el manteniment i la substitució de les atraccions deteriorades però, en cap cas, en permet l’ampliació.

Els veïns del Terreno, agrupats al voltant del Grup de Treball Son Quint-El Terreno, consideren que la construcció d’aquest parc comprometrà greument la seguretat de la zona alta del barri, que depèn d’aquesta esplanada pels casos d’emergència (arribada d’ambulàncies o de bombers a la part alta) i de necessitat dels veïns (quan necessiten l’arribada de vehicles de gran tonatge per obres o per mudances, que s’han de fer sempre utilitzant aquest espai.

Son Quint també ha demanat a la Conselleria de Medi Ambient si la tala d’arbres ha estat informada a aquest departament, que n’és l’administració competent per a autoritzar les tales massives d’arbres en les zones forestals, tant públiques com privades. Seguirem informant en tenir més dades.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *