VIA: Facebook i Diari de Balears

L’antiga escola del carrer Lope de Vega no serà un espai sociocultural de la barriada

El col·lectiu veïnal Som Serralta es va reunir el passat mes de maig amb el batle de Palma, José Hila, a qui varen reclamar diverses qüestions.

Una de les més importants va ser la de plantejar que l’antiga escola del carrer Lope de Vega es convertís en un espai municipal que generès dinàmiques positives i de resposta a les necessitats socials del barri. Entre altres possibilitats, varen proposar la creació d’un casal de barri, una biblioteca, un espai per nins o persones menors en situació de vulnerabilitat o un espai verd. «L’antiga escola fa dècades que es troba abandonada i en estat ruïnós, i s’ha convertit en un focus de brutor, a més de la inseguretat que genera el risc d’enderrocament», varen denunciar.

Malauradament, aquest mes de juliol l’IBAVI ha començat les tasques d’enderrocament d’aquest edifici públic per a construir-hi una promoció d’habitatges de protecció oficial, un fet que ha molestat als veïns del barri, tal i com denuncien en el seu facebook

Els responsables de l’Associació de Veïns de Son Serralta consideren que aquesta decisió de l’IBAVI implicarà un nou augment de la densitat de població a un barri amb una densitat ja molt alta, al temps que recorden que el barri no disposa d’unes infraestructures socials adients, per tant, la decisió suposa un agreujament del problema.

Els representants veïnals consideren que aquest era l’únic solar lliure i institucional del barri i que s’hauria d’haver destinat a crear un casal de barri, una biblioteca i un espai verd per descongestionar el barri. Consideren que s’ha perdut una gran oportunitat i es demanen a quin model de ciutat obeeixen aquestes actuacions públiques.

Altres reivindicacions traslladades al batle de Palma

El col·lectiu va traslladar al batle de Palma altres necessitats de la barriada i les propostes en les quals l’associació ha treballat per millorar la zona.

Les representants de Som Serralta varen recordar la necessitat que l’Administració s’impliqui en un barri «amb una marcada vulnerabilitat social» on viuen 13.000 persones i «hi ha greus carències de serveis i equipaments municipals».

Una de les principals reivindicacions del col·lectiu és la de crear un eix cívic que uneixi el barri amb el centre de la ciutat, travessant la plaça Serralta. Per a l’associació, aquesta intervenció suposaria oxigenar una barriada molt poblada, generar espais de convivència, reduir les emissions i, en definitiva, contribuir a la creació d’una ciutat més amable.

Paral·lelament, el col·lectiu va demanar al batle que la intervenció comunitària que es faci a la barriada es projecti des d’una perspectiva que fomenti el sentiment de pertinença, la cohesió social i la bona convivència entre la població del Camp d’en Serralta.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *