Gràcies a l’acord al que ha arribat AMAR Ucraïna amb la Conselleria de Salut de les Illes Balears, el Govern de les Illes Balears cedirà tot el mobiliari útil de Son Dureta a l’Hospital Militar de Kharkiv, la segona ciutat més gran d’Ucraïna. Dimecres 18 de gener de 2023 s’espera un transport procedent de Kíiv, que s’endurà un primer carregament de llits d’hospital. La intenció d’AMAR Ucraïna és poder treure el major nombre possible d’equipaments i mobiliari hospitalari fins dia 20 de febrer, data en la que s’ha previst l’inici de les obres d’enderrocament de l’antic hospital de referència a les Illes Balears. La Conselleria de Salut i Consum ha fet públic l’acte de lliurament d’aquest primer enviament.


MATERIAL SANITARI PER A UCRAÏNA
Dia: dimecres, 18 de gener
Hora: 11.30 h
Lloc: explanada de l’entrada principal de l’Hospital Son Dureta.
La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; el subdirector de Infraestructures i Serveis Generals del Servei de Salut, Yago Gómez, i la presidenta de l’associació Amar Ucraïna, Anastasia Kvach, expliquen l’enviament de material de l’Hospital Son Dureta a la regió ucraïnesa de Kharkiv.

Aquests dies AMAR Ucraïna ha fet una crida a tothom que pugui ajudar a transportar el mobiliari de les diverses plantes hospitalàries fins al punt de recollida, a la planta baixa de l’hospital. S’han habilitat dos molls de càrrega. Totes aquelles persones que estigueu interessades en ajudar, contacteu amb els números 662532974. 672972039 604343863. (és necessari la inscripció prèvia per tal de tenir la cobertura de l’assegurança de responsabilitat civil com a voluntaris). Segurament s’aprofitarà aquest primer viatge per transportar també dues calderes per a sengles instal·lacions que acullen infants orfes procedents de les zones on es combat actualment. Una d’aquestes calderes de biomassa ha estat sufragada per l’Ajuntament de Calvià, que ha aportat una subvenció de 18.000 €.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *