PFP pot confirmar que la propietat de Son Muntaner no té coneixement ni ha rebut cap oferta institucional d’adquisició de la finca de Son Muntaner.

Son Muntaner. Palma

Davant les manifestacions de la presidenta de la Federació d’associacions de veïns de Palma publicades avui al Diario de Mallorca, Palma Fora Portes s’ha posat en contacte amb la propietat de la finca de Son Muntaner i pot confirmar que no han rebut cap proposta institucional per iniciar un procés d’adquisició d’aquesta emblemàtica possessió de Ciutat. A més a més, han estat molt clars al respecte, manifestant que, a hores d’ara, no tenen cap intenció ni interès de vendre-la.

Son Muntaner forma part de l’ANEI Serra de Tramuntana i es troba situada entre les finques de Son Suredeta, Son Vida i Son Puigdorfila Vell. Es tracta d’una magnífica possessió segregada de Son Vida i construida el segle XVI.

Va ser una de les darreres possessions en funcionament a Palma, atès que els anys 70 encara es mantenien els cultius dels sementers. Disposa d’una magnífica tafona completament restaurada i de la peculiar Caseta d’En Ribes, construïda a començaments del segle XX en el muntanyol de Na Pascuala, situat davant de la possessió i separat per l’antic sementer de Son Muntaner, avui camp de golf. També es pot destacar d’aquesta finca el magnífic aljub o els emblemàtics arbres singulars de Na Capitana i el Pi Ver.

Aljub de Son Muntaner
Caseta d’en Ribes
Pi Ver de Son Muntaner

Consultada l’Associació Son Quint, ens confirmen que la incorporació d’aquesta magnífica possessió al patrimoni públic seria una gran notícia. Permetria triplicar l’actual Bosc municipal de Son Quint-Son Muntaner què, amb aquesta ampliació, rivalitzaria amb el Bosc de Bellver. Però que hi ha projectes molt més avançats i viables com són els d’adquirir l’ANEI de Son Quint, atesa la bona disposició negociadora de la propietat, Grup Arabella i al fet que tant l’Ajuntament de Palma com el Consell de Mallorca ja fa temps que varen aprovar, per unanimitat de tots els partits polítics, adquirir aquesta finca de Palma, a iniciativa precisament de l’Associació Son Quint.

Text de l’acord d’adquisició de Son Quint aprovat pel Ple del Consell de Mallorca. 2019
Text de l’acord d’adquisició de Son Quint aprovat pel Ple de l’Ajuntament de Palma. 2019

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *